lettering-decorated

Cada vegada m’apassiona més el món del disseny. Darrerament m’he aficionat al món del lettering. El vaig descobrir a Pinterest, com no? El Pinterest, quina gran finestra al món de les coses boniques!! I ara m’he proposat aprendre a dissenyar letterings!

Què és el lettering? Doncs és l’art de dibuixar les lletres, de dibuixar paraules. La lletra no s’escriu, sinó que es dibuixa, podem traçar el contorn de les lletres i després emplenar-les. I es pot fer amb moltes eines diferents, llapis, pinzell, retolador, ploma, etc i sobre suports variats com ara paper, fusta, pedra, etc.

lettering-wood-fusta-madera

lettering-sketched

Trobem el lettering en pòsters amb “quotes”, que són citacions, és a dir frases típiques que donen consells, i estan decorades. Moltes vegades la gracia del lettering és combinar en una frase diferents estils de lletra.

quote-lettering
lettering-travel
lettering-black
quote-watercolor

El lettering és un molt bon recurs per decorar i personalitzar un esdeveniment com ara un casament o qualsevol altre tipus de festa o celebració. Queda molt bé per fer invitacions, per fer cartells indicatius, etc.

lettering-save-the-date
save-the-date
lettering
wedding-lettering
lettering-lespetitescoses
watercolour-lettering

En el meu propòsit d’aprendre el món del lettering, vaig iniciar-me amb un curs de cal·ligrafia amb aquarel·la que vaig fer a l’espai Nòmada Craft de Cardedeu, que va impartir l’Alba Slak durant un matí. M’ho vaig passar molt bé fent el curs, vaig aprendre molt i li vaig perdre la por a agafar un pinzell. Quan vaig acabar el curs vaig anar corrent a comprar-me el material per seguir practicant a casa. El meu primer disseny en aquarel·la va ser escriure “les petites coses”.

lettering-les-petites-coses


Autor: admin